Dierendagfeestje op Hertenkamp

Onuitputtelijk was Lotje de pony tijdens de ritjes met kleine kinderen door het hertenkamp in Tiel. Op een bepaald moment ‘blokkeerde’ ze, althans zo leek het, maar even later bediende zij toch nog enkele kinderen die met een voor 50 cent gekocht bonnetje zwaaiden. De opbrengst is voor het hertenkamp.

De mensen van het hertenkamp hadden zich weer uitgesloofd om van dierendag een feestje te maken. Zo’n vijftig kinderen – plus een aantal ouders, oom en tantes – waren er.

Behalve met Lotje rijden konden er – binnen – ook aardewerk bloempotjes beschilderd worden en met een mezenbol erin meegenomen worden naar huis: voor de vogels in de winter. Net zoals de pinda’s die in grote aantallen aan een ijzeren draad geregen werden.

Aangekondigd was dat kinderen hun dier mee konden nemen om ze op lichamelijke conditie te laten nakijken door dierenarts Hein de Jong (ook voorzitter van het hertenkamp). Daar was weinig belangstelling voor. De Jong liet enkele kleine honden door zijn vingers gaan. Slechts eentje kreeg een verwijzing naar de eigen dierenarts omdat De Jong een ‘ruisje’ constateerde.

Veel meer belangstelling was er weer voor Lieke van de Zwan die katten- en andere dierensnuiten op de gezichten van kinderen tekende. Ze stonden ervoor in de rij.

Er was ook aardig wat bezoek van grote mensen, zoals daar waren wethouder Henk Driessen, fotograaf Raphael Drent en reporter Menno Provoost.

Niet vergeten mag worden Hein Krebaum (83), misschien wel de laatste Tielse mandenmaker. Hij woont om de hoek bij het hertenkamp en wilde de jeugd kennis laten maken met het mandenvlechten met wilgentenen. Het waren echter vooral ouderen die (nostalgie?) interesse toonden. De jeugd kon zich misschien maar moeilijk verplaatsen in die wereld van Hein Krebaums generatie.

Terug naar overzicht
Neem contact met ons op

Donateur of sponsor worden?

Wordt vriend van het Hertenkamp!