Wie zijn wij

Het bestaan van “het Hertenkamp” is voor de meeste “Tielenaren” een begrip en vanzelfsprekend dat het er is. Dat is niet altijd zo geweest.

Het officieel geheten: “Juliana Hertenkamp”, werd in 1963 door de Oranjevereniging geschonken aan de Tielse burgerij.

In 1987 dreigde het park door bezuinigingen te verdwijnen. Door een aantal betrokken Tielenaren werd een “Stichting” in het leven geroepen. Zij zijn erin geslaagd om dit mooie stukje natuur voor Tiel te behouden. In januari 1988 werd het park officieel door de gemeente overgedragen aan de “Stichting Dierenpark Tiel”. Sinds die tijd is het park door enorme inspanning van een aantal vrijwilligers, verzorgers en bestuursleden draaiende gehouden. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de jaarlijks financiële bijdrage van de Gemeente Tiel en door sponsors en donaties.

Financieel

De dagelijkse verzorging van de dieren liep gevaar toen de idee-baan van dierverzorger Tom, afgebouwd werd. De Stichting heeft niet de financiën om een salaris te kunnen betalen. De ‘s HeerenLoo zorggroep heeft, door Tom in dienst te nemen, dit financiële probleem voor ons opgelost. Als tegenprestatie hebben er dagelijks gemiddeld 8 mensen met een beperking een dagbesteding in ons park. Een win-win situatie dus.

Samenwerking

“De Cambier”, is o.a. een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Wekelijks komen er 2 groepen leerlingen van deze school stage lopen en/of werkervaring op doen zodat de keuze van wat hij/zij wil gaan doen na deze school, makkelijker te maken is/ duidelijker wordt.

Met beiden is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Naast de samenwerking met de “‘s HeerenLoo Zorggroep” en “De Cambier” is er een samenwerking met “Verpleeghuis “Vrijthof”. Daar zijn 2 weien met schapen en geiten waarvan de Stichting eigenaar is en verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging.

Acties

Als “Stichting Dierenpark Tiel”, houden we ons voornamelijk bezig met het creëren van voorwaarden, zodat de verzorging van de dieren en onderhoud van het park gewaarborgd is/kan blijven. Daarnaast zijn er financiën nodig om het park verder te ontwikkelen. Daarom schrijven we in en doen mee aan acties als bv. de “NLdoet dag”, “Oranjefondscollecte” enz.

Het is hartverwarmend te ervaren dat zoveel mensen ons een warm (financieel) hart toe dragen.

Bij onze bezigheden kunnen wij hulp van handige en enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar mensen of bedrijven die op het financiële vlak kunnen bijspringen bij het verwezenlijken van onze projecten.

Op 5 mei 2013 mochten wij het 50 jarig jubileum van het “Juliana Hertenkamp” vieren. Een geweldig feest!!

Terug naar overzicht
Neem contact met ons op

Donateur of sponsor worden?

Wordt vriend van het Hertenkamp!


Paviljoen huren