Het Hertenkamp helpt met het recyclen elektrische apparaten

Bij steeds meer kinderboerderijen kunnen bezoekers hun afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaar- en ledlampen (e-waste) inleveren. Hierdoor wordt het voor consumenten gemakkelijker om deze producten in te leveren.

Het Hertenkamp Tiel doet ook mee!
In onze kinderboerderij is een grote inzamelingsbak aanwezig, waarin U Uw kapotte kleine elektrische apparaten (ze moeten in een normale boodschappentas passen) en kapotte spaar- en ledlampen, achter kunt laten. Deze bak staat onder het afdakje tussen paviljoen en schuurtje.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!!

Lees hieronder, voor meer informatie!!

Het startsein voor deze samenwerking vindt plaats op 21 november bij de kinderboerderij de Weidemolen in Zoetermeer. Op deze locatie zal de samenwerking tussen Wecycle en de kinderboerderijen officieel starten met de overhandiging van de speciale ‘Partner van Wecycle-emmer’.

Wecycle haalt het ingeleverde e-waste op bij de kinderboerderij en zorgt dat dit optimaal gerecycled wordt. Het doel van de samenwerking is om meer kleine elektrische apparaten en spaarlampen in te zamelen voor recycling. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks per persoon meer dan 2 kilo hiervan in de vuilnisbak verdwijnt. Door te zorgen voor steeds meer inleverpunten dichtbij huis, wil Wecycle dit tegengaan.

De samenwerking met de kinderboerderijen is onderdeel van het educatieve programma van Wecycle. Wecycle hecht veel waarde aan informeren van kinderen, hun ouders en grootouders over de noodzaak van het inleveren van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen. De samenwerking is bereikt met de Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland (vSKBN) en de KinderboerderijenCourant.

Inzamelen voor kinderboerderijen Alle kinderboerderijen met Wecycle-inzamelmiddelen voor e-waste ontvangen een financiële bijdrage van Wecycle van €250,- per jaar. Met dit bedrag kan de kinderboerderij naar eigen inzicht spullen aanschaffen die ten goede komen aan de boerderij. Zo levert het niet alleen voor het milieu, maar ook voor de kinderboerderij iets op!

Terug naar overzicht
Neem contact met ons op

Donateur of sponsor worden?

Wordt vriend van het Hertenkamp!


Paviljoen huren