“Rotaryclub Tiel” en “ Fonds Hertogenwijk”

maken vervanging van de beschoeiing  langs de vijver

in het “Hertenkamp” door hun donatie mogelijk.

 

Op dinsdag 26 augustus 2014 werd het bestuur van “Stichting Hertenkamp Tiel” wederom verrast met een donatie door de Rotaryclub Tiel.

Om 19.00u werden zij verzocht aanwezig te zijn in Brasserie “Nu” waar onze voorzitter Louis Nouwens, een cheque van maar liefst

€ 2000,- werd overhandigd.

Deze donatie kwam helemaal op het juiste moment.

Het bestuur was  nl. naarstig op zoek naar financiën waarmee de beschoeing van de vijver, die in erbarmelijke staat verkeerde, zou kunnen worden betaald.

Op diverse plaatsen was de grond al ver afgekalvt doordat de beschoeiing verrot was en niet meer functioneerde. Een klein gedeelte, waar de toestand zeer ernstg was, werd al vervangen en uit eigen middelen betaald. Helaas waren de financiën op en kon men de klus niet af maken. De donatie van “Rotaryclub Tiel” was dan ook meer dan welkom!!

Daarnaast heeft het bestuur een aanvraag ingediend bij de Hertogenwijk.

In het kader van het project “Werk aan de winkel” heeft het Fonds Hertogenwijk de helft van de benodigde financiën bij gedragen om de beschoeiing van de vijver te vernieuwen.

Het resterende (kleine) bedrag is uit eigen middelen aangevuld.

Eén van de voorwaarden voor de bijdrage uit het “Fonds Hertogenwijk” was dat het dierenpark een tegenprestatie zou leveren in de vorm van een activiteit voor de kinderen uit de Hertogenwijk. Op 23 mei heeft deze zeer geslaagde kinderactiviteit plaatsgevonden. Het thema was ‘van kikkerdril tot kikker’. Er werden verschillende leuke activiteiten georganiseerd: een fotospeurtocht door het park, kikkers vouwen, plaatjes van de levenscyclus van de kikker in de juiste volgorde plakken, pony rijden en cupcakes versieren.

Vanaf het begin was het meteen gezellig druk. Naar schatting hebben ongeveer 30 kinderen mee gedaan. Ook waren er verschillende ouders aanwezig. De kinderen vonden het vooral leuk om in het park te speuren naar foto’s. Ook een ritje op de pony en het versieren van de cupcakes waren in trek.

Door de weersomstandigheden werden de werkzaamheden keer op keer uitgesteld. Uiteindelijk, zo rond half juni, is door Firma van den Berg een nieuwe beschoeiing aan gebracht.

E.e.a ziet er momenteel weer keurig maar nog erg kaal uit. Het ligt in onze bedoeling een moerasgedeelte te maken voor oeverplanten. Zo ontstaat er meer beschutting voor de watervogels en een fraaier aanzien.

“Rotaryclub Tiel”en “Hertogenwijk”….Super bedankt!!

Terug naar overzicht
Neem contact met ons op

Donateur of sponsor worden?

Wordt vriend van het Hertenkamp!